Klik! magazine

Klik! – over WION en duurzame oplossingen voor Bouw & Infra

Klik! magazine houdt u op de hoogte van actuele en duurzame oplossingen op het gebied van de WION en Bouw & Infra. Klik! is een uitgave van GO Wibon, verschijnt twee keer per jaar (in het voor- en najaar) en wordt gratis (per post) verspreid onder haar relaties. Op verzoek kunnen geïnteresseerden een exemplaar toegezonden krijgen.

 

Klik! magazine nr. 10Klik! – nummer 10 (oktober 2018)

In deze Klik! aandacht voor het nieuwe WIBON-systeem. De komst van de letter B in de WION heeft GO Wibon aangegrepen om een geheel nieuw systeem te ontwikkelen. En dus ook een nieuwe webclient. En meer over de opdracht van Dunea: een applicatie ontwikkelen om te voldoen aan de strengere eisen voor de informatievoorziening aan de grondroerder.
Hoe maakt de graafsector zich klaar voor de toekomst? Lees meer over het KLIC-WIN programma. Er veranderen verschillende zaken voor grondroerders, netbeheerders en serviceproviders. Eén daarvan is de nieuwe centrale Kadasteromgeving voor de opslag en verstrekking van kabel- en leidinginformatie.

Lees hier Klik! nummer 10

Wilt u zich ook abonneren op deze gratis uitgave vul dan het formulier in:

  Organisatie

  Afdeling

  Naam

  Geslacht

  E-mail

  Functie

  Adres

  Postcode

  Plaats

  Land

  Telefoon

  Anti-spam

  captcha

  Bekijk hieronder eerdere edities van Klik! magazine

  Klik! magazine nr 9Klik! – nummer 9 (oktober 2016)

  In deze editie van Klik! uitleg door onze WION-experts over: de WIBON, de INSPIRE-richtlijn, het KLIC-WIN programma en het nieuwe datamodel IMKL2015 . Ook vertellen we meer over Eneco Warmte en hoe zij omgaan de invoering van KLIC-WIN. Verder aandacht voor de nieuwe CROW-richtlijn. Deze nieuwe richtlijn heeft als uitgangspunt dat het voorkomen van graafschade de verantwoordelijkheid van de hele keten is. Ten slotte de MWH Bodemrisicokaart (BRK). Deze kaart geeft gebruikers snel een betrouwbare indicatie van de bodemkwaliteit en het bijbehorende veiligheidsniveau. MWH-ers Rik de Visser en Arthur Coevert geven uitleg bij de kaart.
  Lees hier Klik! nummer 9

  Klik magazine nr 8Klik! – nummer 8 (juni 2016)

  In deze Klik! magazine presenteert GO Wibon het nieuwe WIBON systeem. Ook vertellen we u meer over het Boomregister en het boomkronenbestand. Het Boomregister heeft alle ruim 100 miljoen bomen in Nederland in kaart gebracht. Het bestand helpt netbeheerders, gemeenten en grondroerders om de verborgen risico’s voor bomen én netwerken aan de oppervlakte te brengen. Verder aandacht voor KLIC-WIN. GO Wibon is klaar om haar klanten aan te sluiten op het nieuwe loket. Maar hoe ver is het Programma KLIC-WIN? Vijf vragen aan de programmamanager bij het Kadaster.
  Lees hier Klik! nummer 8

  Cover Klik! nr7Klik! – nummer 7 (december 2015)

  In deze editie van het Klik! magazine opnieuw aandacht voor KLIC-WIN: het nieuwe informatiesysteem van het Kadaster voor WION en INSPIRE. In ‘Hoe KLIC-WIN invulling geeft aan de WIBON’ leest u wat deze veranderingen voor netbeheerders betekenen. Ook vertellen we u graag meer over de ervaringen van BAM met de WIONapp. Verder in dit magazine: gemeenten besteden steeds vaker ICT-werkzaamheden uit aan zogenaamde shared service centra. Syntrophos, shared service centre voor de gemeente Nissewaard, heeft deze gemeente aangesloten op het WION Systeem van GO Wibon.
  Lees hier Klik! nummer 7

  Cover Klik! nr 6Klik! – nummer 6 (februari 2015)

  In deze editie  van de Klik! magazine veel aandacht voor KLIC-WIN: het nieuwe informatiesysteem van het Kadaster voor WION en INSPIRE. Netbeheerders kunnen vanaf 1 januari 2017 hun data centraal bij het Kadaster of decentraal, bijvoorbeeld bij GO Wibon opslaan. In ‘KLIC-WIN: 6 vragen én antwoorden’ leest u over het hoe en waarom van deze verandering. Verder in het magazine delen 4 netbeheerders hun visie op de veranderingen die de KLIC-WIN met zich meebrengt. Ook vertellen we u graag meer over de Gasunie. Onlangs kozen zij voor het WION Systeem van GO Wibon. Het WION systeem ondersteunt Gasunie bij de veiligheid van 15.500 km buisleiding met gevaarlijke inhoud.
  Lees hier Klik! nummer 6

  Cover Klik! nr 5Klik! – nummer 5 (maart 2014)

  In deze editie van Klik! vertellen we u graag meer over de gemeente Nijmegen en hoe het WION Systeem de gemeente extra mogelijkheden biedt, bijvoorbeeld om illegale opbrekingen in de openbare ruimte makkelijker op te sporen.

  Verder in dit nummer: het KLO (Kabel- en Leidingoverleg) wil het aantal graafschades de komende vijf jaar terugdringen, om zichzelf uiteindelijk overbodig te maken. KLO-voorzitter Jan Peters legt uit hoe zij dit gaan realiseren.

  Lees hier Klik! nummer 5

  Cover Klik! nr 4Klik! – nummer 4 (november 2013)

  In dit nieuwe nummer van Klik! gaan we op bezoek bij de gemeente Maasgouw. Zij zijn als één van de eerste gemeentes INSPIRE-proof. En tussen Rotterdam en Antwerpen bevindt zich één van de grootste transportaders van ons land. De beheerder Leidingenstraat Nederland (LSNed) maakt gebruik van het platform-onafhankelijke WION Systeem. Hiermee verwerken ze jaarlijks 600 Klic-meldingen. Op kantoor en in het veld, want LSNed maakt sinds kort gebruik van een toezicht-app.

  Lees hier Klik! nummer 4

  Cover Klik! nr 3Klik! – nummer 3 (februari 2013)

  In dit nieuwe nummer van Klik! staan we stil bij de gevaren van vervuilde grond en de verplichtingen voor grondroerders. Volgens advocaat mr. drs. Jos Webbink is graven in vervuilde grond niet zonder consequenties. Ook gaan we langs bij Waterschap Zuiderzeeland, waar ze zich voorbereiden op de INSPIRE-richtlijn. In een Proof of Concept wordt informatie vanuit het WION Systeem omgezet voor INSPIRE.


  Lees hier Klik! nummer 3

  Cover Klik! nr 2Klik! – nummer 2 (december 2012)

  In deze editie van Klik! nemen we een kijkje achter de schermen bij REASeuro, waar de WOII dagelijks onderwerp van gesprek is. Het bedrijf uit Riel spoort namelijk de tienduizenden niet ontplofte explosieven in de grond op. Ook lichten we in dit nummer de INSPIRE regelgeving uit. Want eind 2013 moeten alle netbeheerders nieuwe gegevens verplicht beschikbaar stellen in publieke webservices.


  Lees hier KLik! nummer 2

  Cover Klik! nr 1Klik! – nummer 1 (juni 2012)

  Een nieuw magazine van GO Wibon over de WION en duurzame oplossingen voor Bouw & Infra. In dit nummer komen drie spelers uit de WION-wereld aan het woord. Hoe kijkt het Kadaster terug op 5 jaar WION, welke wensen leven er bij grondroerder Van Boekel Zeeland en wat ziet netbeheerder Dunea als de grote ‘win’ van de WION? En nemen we een blik achter de schermen bij het Services Team.
  Lees hier de eerste editie van Klik! magazine